HABER

GİTTİGİDİYOR NEDEN KAPATILIYOR
GİTTİGİDİYOR NEDEN KAPATILIYOR

Gittigidiyor neden kapatılıyor?

Gittigidiyor 2001 yılında kuruldu. 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri' nden eBay, Gittigidiyor' u 217 milyon dolara satın aldı. Kurucu şirketten ayrıldı. Melek yatırımcı Mustafa Sai, o sırada %10 hissesini sattı. Kalan %7' yi uzun süre satmayı planlamıyor. İnternet yıldızının dünyada ve Türkiye' de parladığı bir dönemde Gittigidiyor' u sattığına pişman olan Mustafa Say, cümlesini "Gerçekten ucuzladı" ifadesiyle sonlandırdı. Mustafa Say, Gittigidiyor.com' un daha gidecek çok yolu olduğunu düşünüyor.

Gittigidiyor projesi için "Önce biz gitmeliyiz" diyen Mustafa, "Gittigidiyor kurucularının kapısını çaldığımızda zaten para kazanıyorlardı. Satılması gereken şirketler değillerdi. Amaçları Gittigidiyor' u Satmaktı. eBay' e çünkü yatırdığımız para bireysel ortakların ceplerine gidiyor."

eBay geldikten sonra pasif yatırımcı olduklarını söyleyen Mustafa Say, "eBay bizden sonra Gittigidiyor hissesini aldı, bizden sonra hisse almadıysa şirketin hisselerinin çoğunu eBay Early' e satmak için çok geç olduğunu düşünüyorum. Haklarımızı kullanmaya çalıştık ama ortaklar arasında kafa karışıklığı oldu ve olmadı. Nisan 2011' de eBay şirketin %90' ından fazlasını satın aldı.217.5 milyon dolarlık satış anlaşması yaptı. Fiyatını düşünüyoruz. oldukça düşüktür.

eBay nedir?

eBay, 1995 yılında Pierre Omidyar tarafından kuruldu. En kapsamlı açık artırma ve online satış sitesidir. İlk yıllarda sadece online müzayede modeli ile pazara girmiş, daha sonra farklı satış modelleri sunarak en popüler satış platformu haline gelmiştir.

eBay sayesinde milyarlarca insan gardıroplarındaki fazlalıklardan kurtularak bütçelerine katkı sağlıyor. eBay' de alım satım yapmak için ücretsiz hesap oluşturmanız ve kredi kartınızın olması yeterlidir. Ardından açık artırmaya katılarak veya "Şimdi Satın Al" seçeneğini kullanarak ürünü satın alabilirsiniz. Ülkemizde popüler olan e-ticaret sistemlerinden biri olan Gittigidiyor.com, eBay' e satışı nedeniyle eBay ortak girişimine dönüştürülmüştür.

SİZİ ARAYALIM

DİĞER HABERLER