HABER

MONSTER NOTEBOOK YURT DIŞINDAKİ ADINI DEĞİŞTİRDİ
Monster Notebook yurt dışındaki adını değiştirdi

Monster Notebook yurt dışındaki adını değiştirdi

Türkiye'den oyun bilgisayarı denilince akla ilk gelen markalardan biri ve bir teknoloji şirketi olan Monster Notebook, Almanya'nın başkenti Berlin'de açtığı deneyim mağazası ile Eylül 2020'de Avrupa'da faaliyete başladı. Dikkate değer bir karar veren Monster Notebook, uluslararası alanda Tulpar olarak yeniden markalaştığını duyurdu. Tulpar ismi Monster laptop serisine ilgi duyanlara yabancı değil çünkü bu laptoplar hala Tulpar serisi altında satılıyor. Diğer bir deyişle Monster, uluslararası pazarda kullanıcılara marka kazandıran bir dizi ürün yaratmıştır.

Yerli teknoloji markası Monster Notebook, Globalleşme hedefiyle Monster Notebook, yurtdışında Tulpar olarak yeniden adlandırıldı.

Şirketin uygun maliyetli dizüstü bilgisayar serisinin adı Tulpar artık markanın yeni adı. İsim değişikliği, "Canavar" adını kullanan diğer markalarla karıştırılmaması ve dünya çapında görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Globalleşme stratejisi doğrultusunda bundan sonra da Tulpar markası altında yoluna devam edecek olan Monster. Bu değişikliğin amacının, Türkiye'de ortaya çıkan ve bir dünya markası haline gelen bu markayı, uluslararası pazarlarda benzer markalarla faaliyet gösteren diğer markalardan farklı kılmaktır. Bildiğiniz gibi "Monster" jenerik bir isimdir ve canavar anlamına gelir. Uluslararası pazarda her kesimden onlarca firma, yıllar boyunca Monster ismini kullanmıştır. Yeni bir pazara giren ancak henüz bilinmeyen bir marka, pazara girişte her türlü zorluğu beraberinde getirebilir. Müşteri deneyimini çok ciddiye alan bir marka olarak, Monster notebook markası Tulpar ile yoluna devam ederek doğabilecek kafa karışıklığının önüne geçmek istedi.

Monster Notebook olarak sürekli gelişen dijital oyun dünyasında en iyi oyun deneyimi için her seviyeden oyuncu için son teknoloji donanım konfigürasyonları geliştiriyor ve kullanıcılarımıza yeni nesil deneyimler kazandırmayı taahhüt ediyoruz. Yurtdışı operasyonlarımızda Türkiye'de pazar liderliğimizi yakalamak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Globalleşme stratejimiz doğrultusunda Tulpar markasını kullanmaya devam edeceğiz.

Bu değişimi yaşarken hedefimiz, bir dünya markası olmak için Türkiye dışına çıkacağımız markayı uluslararası pazarda da bizimle tanıştırmaktır. Benzer isimlere sahip diğer markalardan ayırır. Bildiğiniz gibi "canavar", canavar anlamına gelen genel bir isimdir. Uluslararası pazarda uzun yıllardır Monster ismini kullanan çeşitli alanlarda faaliyet gösteren onlarca firma bulunmaktadır. Henüz yeni bir pazara girmediği bilinmeyen bir marka için bu, pazara girerken bazı zorluklar ortaya çıkarabilir.

DİĞER HABERLER