HABER

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ
rella dijital ajans sosyal medya yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi Ne Demek?

Gündelik hayatlarımızda sosyal medya araçlarını aktif kullanan çok büyük bir kitle var ve neredeyse her platform hakkında bilgi sahibiyiz. Ancak kişinin sosyal medya hesaplarını aktif ve etkili bir biçimde kullanabiliyor olması ile profesyonel sosyal medya yönetimi arasında ciddi farklılıklar var. 

Sosyal medya yönetimi analize dayalı, pazarlama stratejisi uygulayarak, sektör içerisinde bulunan rakip araştırmasını yaparak markanın itibarını, görünüşünü ve yaptığı işin kalitesini dış dünyaya sunan objektif bakış açısı , profesyonellik ve bilgi edinimi ile sahip olunan tecrübe gerektiren bir uzmanlık alanıdır. Bu nedenle sosyal medyada aktif rol oynamak isteyen bir firma veya markanın süreçleri doğru uygulayarak sosyal medya platformları üzerinden başarıya ulaşabilmesi için bir medya ajansı ile anlaşarak sosyal medya yönetimi ile ilgili hizmet alması gereklidir. 

SİZİ ARAYALIM

Sosyal Medya Yönetirken Bunlara Dikkat! 

Uygulamaların kullanımı kullanıcı için çok basit ve pratik olsa bile bazen durum profesyonel bir sayfanın yönetimi olduğunda markaya yararı olacağını düşündüğünüz en ufak bir hamle bile yarardan çok zarar getirebilir. 
Sosyal medya yönetimi için belirli analizler yapılmalıdır.  Analiz sonucunda doğru hedef kitleye ulaşılabilirlik sağlanır. Daha fazla kişiye ulaşmak ise daha fazla etkileşim demektir. Marka imajını korumak adına her zaman profesyonel destek almak, bütçenizin ve markanızın doğru strateji ile aynı oranda hızla yükselişine yardımcı olacaktır. 

Sizi tanıyan müşteri için önemli olan aldığı hizmetin sürdürülebilir olması ve aynı memnuniyet çizgisi devam etmesidir. Ancak yeni müşteri ile etkileşim kurma, marka bilinirliği arttırma böylece satış hacminizi yükseltmek için doğru reklam çalışmaları ile müşteri analizi sonucunda hareket etmeniz gerekmektedir. 

Sosyal medya yönetiminde hedef kitlenizin aktif olduğu saat dilimi önemlidir. Bunu bilmek ve medya araçlarınızda yapacağınız paylaşımlarla hem etkileşiminizi hem de marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. 

Sosyal Medya Yönetiminde Altın Değerinde 5 Kural :

1-Özgün olun : Aynı bilgiyi farklı bir bakış açısı ile yansıtmak bile size tercih sebebi yapacaktır. Sürekli aynı şekilde sunulan bilgilendirme bir süre sonar kullanıcı için monotonluk yaratır ve farklı bir arayışa içine sürükler. Paylaşacağınız her içeriğin dikkat çekici olabilmesi adına yazı diliniz, kullandığınız görsel ve kurumsal yapınızın kalitesini yansıtmalıdır.
2-Stratejinizi Belirleyin : Sosyal medya yönetimi sürecinde planlı ve programlı hareket etmek gerekir. Rakip analizi ve hedef kitle analizi yaparak daha etkili bir sosyal medya yönetimine sahip olabilirsiniz. 
3-Zamanı Yönetin : Sosyal medya yönetiminde aktif olmak önemlidir fakat bununda her şeyin olduğu gibi bir sınırı ve düzeni olması gerekir. Hızlı sonuç almayı hedeflemek yanlıştır. Sabırlı olun. Belirlediğiniz zaman aralığı ile düzenli aktiflik sağlamak organik ve kalıcı etkileşim için önemlidir. Göz önünde olmayı başarırken aynı zamanda kullanıcıyı bıktırmamak gerekir. Bunun içinde belirli zaman aralığı ile düzenli bir sosyal medya yönetimine sahip olmalısınız. 
4-Dinamik olun : Sosyal medya devamlılık gerektiren bir platformdur. Zaman yönetimini doğru yaparsanız her zaman aktif kalarak hedeflediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. 
5-Organik sosyal medya yönetimi : Tabii ki zamanla takipçi kitleniz oluşacak bunu doğru yönetim biçimi ile zaman içerisinde elde edebilirsiniz. Bazen bu kitle geçici olabilir ama doğru strateji ve planlama ile uzun vadede etkili, doğru ve kalıcı bir sonuç sağlar. 
 
Profesyonel Sosyal Medya Yönetiminin Faydaları Nelerdir?
Sosyal medya kullanıcı üzerinde çok ciddi bir etki kurarak, yeni müşteriler kazanmayı sağlayabilirsiniz. Doğru sosyal medya yönetimi müşteri için güven kaynağıdır. Bakıldığın aktiflik gösteren, etkileşimi ve takipçi sayısı yüksek sayfalara yönelim daha fazladır bunun sebebi ise müşterinin bu etkenlere sahip sayfaları daha kaliteli ve güvenilir bulmasıdır. 
Tanıtım yapmak için hava ve TV reklamları yerine daha az maliyet ile daha büyük bir etki alanına sahip büyük çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Çok uzun süreler harcamak yerine sosyal medya sayesinde kısa sürede hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ne demişler ; vakit, nakittir. 
Dünya çapında müşterilere ulaşabilir böylece potansiyelinizin çok daha üzerine çıkabilirsiniz. Böylece sadık müşteri seviyesinde ciddi rakamlara ulaşabilirsiniz. 

SİZİ ARAYALIM

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE UZMAN DANIŞMANLIĞI 

Firmanızın sosyal medya yönetimi, kendi kişisel hesap yönetiminiz ile asla aynı değildir. Kendi hesabımı yönetiyorum, firmamında hesabını da kendim yönetebilirim demek yanlış bir yaklaşımdır. Birbiri ile karşılaştırılmamalıdır. Dışarıdan aynı gözüksede büyük farklar ve ihtiyaçlar gerektirir. 

Sosyal medya kullanıcısını etkilemek, doğru zaman da doğru paylaşımı yapmak için profesyonel bir sosyal medya yönetimine ihtiyaç duyarsınız. Çünkü herhangi bir eğitim almadan ve profesyonel bir desteğe ihtiyaç duymadan gerçekleştirilen sosyal medya yönetimi amatör bir duruş sergilenmesine neden olacaktır. 
Sosyal medya yönetimi bir gerekliliktir. İzin verin sosyal medya hesaplarınız bir bilen tarafından yönetilsin.

Sosyal medya yönetimi hakkında daha detaylı bilgi almak için bize ulaşın.
0850 840 10 03
web@rellamedya.com

DİĞER HABERLER