HABER

WHATSAPP VE INSTAGRAM' IN YENİ ÖZELLİKLERİ
Whatsapp ve Instagram' ın Yeni Özellikleri

Dünyada en popüler uygulamalar arasında yer alan WhatsApp ve Instagram için önceki dönemler de dört farklı cihazdan kullanım desteği sunmuştu. WhatsApp dünyada artık milyarlarca insan tarafından kullanılan bir uygulama haline geldi. Uygulamaya yeni özellikler geldikçe kullanıcılar her geçen gün daha fazlasını talep etmekten çekinmiyor. Teknolojinin gelişmesiyle insanlar artık her geçen gün yeni bir özellik gelmesi için sabırsızlıkla bekliyorlar.

WhatsApp üzerinde yapılan yeni özellikler arasında aslında daha önceden mobilde olan ama masaüstü uygulamasında olmayan fotoğraf düzenleme özelliği, masaüstü uygulamasına da eklendi. Yeni özellik sorunsuz olduğunda da kullanıcılarla buluşacak. Ayrıca yeni özellikler arasında hiç kimse seçeneğine benzer bir mantıkta yer alan ve kişinin kendi isteğine göre bilgilerini istediği kişiden gizleyebilecek. Yeni gelmesi muhtemel bir diğer özellikse masaüstü uygulamasından sesli mesaj yollamak olacak gibi görünüyor.

WhatsApp' ta şu anda çevrimdışı kullanım özelliğiyle telefonunuzda çevrimiçi olmadan masaüstü uygulamasından mesajlaşmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca WhatsApp' ta ki konuşmalarınızda artık size çıkartma önerileri de sunuluyor.

AyrIca WhatsApp yeni özellikleriyle artık güvenli artırıp, masaüstü ve web uygulamalarında da uçtan uca şifrelemeye geçti.

Instagram üzerinde gelen yeni özellik ise istediğiniz kişinin hikayesini yanıtlamadan beğeni gönderebiliyorsunuz. Ayrıca Instagram üzerinde kullanıma sunulmayı düşünülen özellikler ise profil sayfasında ki görsellerin kullanıcının istediği sıralamaya göre tekrar düzenlenebilecek. Yani bu özellikle ne kadar eski paylaşımınız olursa olsun ya da en sevdiğiniz paylaşımlar onları hep ilk sıralara çıkartabileceksiniz. Bu özellikle ilgili henüz bir açıklama gelmemiş olsa da ilerleyen zamanlarda yeni özellik olarak sunulması düşünülüyor.

Instagram'da ayrıca 24 saat kalan durum özelliği de bazı kullanıcılar tarafından resmen kullanılmaya başlandı. İsterseniz önerilenlerden seçilebilir isterseniz de yeni açıklama yazarak, durumunuzu istediğiniz gibi güncelleyebilirsiniz. Durumlar takipçileriniz tarafından direkt mesaj kısmından ya da profil isminizin yanından görüntülenebilecek.

Instagram' ın 2 yeni sekme olarak Ana sayfa ve Reels yanına ayrıca 'Favoriler' ve 'Takip Edilenler' sekmelerini ekleyeceğini açıkladı. Favorilerde sürekli görmek istediğiniz arkadaşlarınızın paylaşımlarını görebileceksiniz. Takip edilenler kısmı da Ana Sayfadan farklı olarak daha az reklam içeriğiyle karşılaşacağız.

Yeni teknolojiyle gelen Meta bağlantılarıyla, çok fazla yeni özellik sunulacağını da düşünüyoruz. Rella Medya olarak güncel teknolojileri takip ediyoruz ve sizler için bütün yeni trendleri sunmayı hedefliyoruz.

DİĞER HABERLER